Home
U bent hier: HOMEInformatie : Zoek op Merk : Jablonex
Smit Tools Informatie | Beadmaking Informatie
Smit Tools Informatie | Contactgegevens
Smit Tools Informatie | Zoek op COE
Smit Tools Informatie | Zoek op Merk
Menu Glasstaven
Glasstaven
Jablonex
De Jablonex-groep is één van 's werelds belangrijkste producenten van modieuze sieraden.

De groep ontstond in 2005 uit de fusie van verschillende grote Tsjechische glas- en sieradenproducenten. Een bedrijf met meer dan 3.500 medewerkers, dat zich onder meer inzet voor het verder ontwikkelen van de unieke glas- en sieradentraditie in de regio Jablonec, het aanbieden van kwaliteitsproducten tegen een concurrerende prijs met als uiteindelijk doel wereldwijd de belangrijkste producent van kwaliteitsglas en sieraden te worden.

De groep bestaat uit vier devisies: sieraden, kralen, de Tsjechnische Munt, en glas. Deze laatste divisie is de grootste in de Tsjechische Republiek. Op hun website schrijven ze:

"Sommige glasproducten kunnen niet goed gemaakt worden door onpersoonlijke machines. Het menselijk oog kijkt graag naar de elegante rondingen en vakkundige handen zijn in staat zulke vormen te creeëren. Noch immense fabriekshallen, noch veeleisende machines zijn nodig om glasstaven te produceren. het enige dat nodig is, zijn een tafel en een gasbrander."

"Het handwerk waarbij onze glasstaven worden gebruikt, leidt tot kunstig gevormde beelden, een glaskraal of een ander verbeeldingsvol artefact. De breekbaarheid van het materiaal straalt de verborgen schoonheid van de aarde uit - zo intens dat het geen menselijk hart ongeroerd laat."

Jablonex heeft een uitzettingscoëfficiënt van 104.

© JIPBbb Webdesign i.o.v. SmArt Glass Supplies